dilluns, 16 de novembre del 2009

CIBERNARIUM

El dilluns dia 16 de novembre varem anar al parc tecnologic barcelona nord tambe anomenat cibernarium, en el qual varem rebre una conferencia de la ma de Jose Manel Perez Tornero i Santiago Tejedor que tractava sobre la web 2.0 i l'educació.

Despres de dues hores de conferencia varen deixar 10 minuts de descans i varem tornar a entrar.
Per
acabar la conferència, varem iniciar un debat sobre el "perill" del Web 2.0., de la tecnologia a les escoles i del paper dels mestres respecte les noves tecnologies. Una de les idees que va sorgir és el fet que avui en dia tot evoluciona molt ràpid i per tant, la formació que rebem avui potser no ens servirà demà. jo crec quehauriem de ensenyar als nostres alumnes la idea que és necessària una formació continuada en tot allò que estudiem.

Una altra de les idees que va sorgir és la del perill que suposa una web social. El fet que puguis compartir tot allò que vulguis pot suposar que exposis la teva vida fins al punt de renunciar a la teva intimitat en favor d'uns minuts de fama. Entre tots vam arribar a la idea que hem d'educar les futures generacions perquè facin un ús responsable d'aquestes noves eines i mostrar-los el que pot suposar renunciar a la intimitat.

En conclusió, el Web 2.0. és un projecte que ens dóna molts avantatges, com la democratització de l'accés a les noves tecnologia, però a l'hora cal una bona educació per fer-ne un ús responsable.

Despres d'haver escoltat aquesta conferencia jo hem vaig quedar amb una frase que van dir en un moment de la conferencia, aquesta deia:
"quan entreu per primer cop a l'escola sabreu:

- que val la pena apendre.
- que la escola es bilingue.(angles)
- que els recursos audivisuals estan en red.

Ja per acabar a mi aquesta conferencia hem va mostrar que hi ha mes coses de les que normalment utilitzem a internet i que ens podrian ajudar amb el dia a dia i les feines habituals; i que no tot es per diversio sino que hi ha coses a la xarxa d'internet 100%educatives i que podrian ajudar a tothom a fer treball i feines mes facilment i a mes recursos que fa pocs anys; ja que avui en dia tenim moltissimes mes eines i per això anem on anem s'ens exixeix un minim ja que ara mateix el que no sap usa les noves tecnologies s'el considera un retrasat socialment, ja que fins i tot un nen de 6 anys ja sap com funciona les noves tecnologies i les usa a diari; la qual cosa tampoc pot ser del tot bona, però això ja es un altre tema: el us de les noves tecnologies, ja que tots sabem que hi ha gent que utilitza les noves tecnologies per un mal us i això es culpa de no saber com usar les noves tecnologies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada