dilluns, 14 de desembre del 2009

ESCOLA PIA DE CALELLA.

Durant la setmana d'activitats el dimarts vaig anar a aquesta escola acompanyant a un alumne de tercer en un dia de practicas. Aquest alumne es deia Lucas Vicente Soldado Pastor i estudia 3er de magisteri de educació física i es ex-alumne de aquesta escola.

Aquesta escola ara mateix esta en un recinte nou, ja que han separat la primària de la secundaria i cicles formatius, per falta de espais i aquest s'han instal·lat en una escola on avanç era un centre privat de ensenyança. explico això ja que el primer que sobte en l'escola es els símbols religiosos per tot el centre, quant aquesta escola no ensenya religió sinó cultures religioses.
Una altre cosa que hem va sobtar es la distribució de l'edifici, edifici de tres plantes on, en la planta baixa se situa el preescolar, al primer pis se situa el cicle inicial i mitja de primària, i al planta superior (el terrat) se situa el cicle superior. es una escola de tres lineas es a dir 3 classes per curs acadèmic.
Els patis son mínims, ja que el preescolar te un pati amb un terrari, i tota la primària es reuneix en una pista de futbol, una de basquet i un tros allargat de pati a mes a mes de un vestuari de nois i un de noies. en la pista de futbol es on es practica la classe de educació física.
El que mes hem va agradar es en una de les classes que vaig estar exactament a la de 9 a 10 varem estar en una aula de extensió lingüística a tercer a de primària; en aquesta classe es feien llengua catalana però de una manera mes lúdica, mes constructivista. feien llengües utilitzen els jocs i la col·laboració de tot el grup per tal de aprendre nous coneixements.
Una altre cosa que hem va agradar es la manera de fer del professor i tutor de practicas del Lucas, ell tenia una programació de tot el curs de cada curs, però ell mateix hem va ensenyar que no te un ordre sinó que va fent segons veu els nens, segons el que ells volen; també els fa fer sempre un joc de tornada a la calma que ells mateixos van triar i ja per acabar si es porten be en la 1a sessió setmanal i en la 2a, al final d'aquesta els deixa 15 minuts per fer l'esport que ells vulguin.
Per concloure nomes diria que hem van rebre molt be tot el professorat i el meu company de tercer, l'únic a dir es que des de el seminari de tercer que expliquin el que han de fer els seus alumnes durant aquest dia ja que no nomes el Lucas, sinó la majoria dels companys del meu seminari ens varem adonar que no sabien ben be que havien de fer durant aquest dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada