dilluns, 14 de desembre del 2009

"fer de mestre" conferencia de l'eulalia bosch

Aquesta va ser la conferència d'inauguració de la setmana d'activitats extraordinàries amb el tema fer de mestre d'Eulàlia Bosch(16/11/2009).

Aquesta conferència ens la va fer per iniciar la setmana d'activitats extraordinàries i tenia com objectiu conèixer l'activitat del mestre i com durant la setmana d'activitats anéssim coneixent indrets i col·legis de la nostra ciutat i saber com fer-ho correctament.

Ara us faig un breu resum de la conferencia amb les idees principals:

Definició de fer de mestre segons l’Eulàlia

-persona que esta en constant diàleg amb les arts, l'escola i la família, els estudiants. (tenen un ric comportament)
-persona que esta en constant interès per l'educació. Grandesa, estima que hi té.
-Intenionalitat molt apropiada amb tots aquests elements (professors, família, alumnes,...)

Fer de mestre- es un programa amb diverses prespectives sobre com fer de mestre, es fa per ajudar als que volen ser mestres a saber més sobre aquest ofici un cop sortim de la universitat.
Ofici- Pensar en els nens que creixen (els nens creixen i estan en moviment, van canviant, no estan estàtics). Nosaltres intervenim en el creixement del nen.

Els nens són els més estrangers de tots, arriben en primer lloc al món. La docència ajuda al nen a trobar el seu lloc en aquest entorn.

<<Tots fem de mestres de tots>> Fem que aquests nens trobin un lloc en aquesta ciutat.
Relació de l'escola amb la ciutat: Les vaques, els rumiants deixen l'estable per buscar menjar i després tornen a l'estable, fa la comparació amb els estudiants, diu que els estudiants són com rumiants, conèixer el que l'entorn ens facilita i després retornar a l'escola i integrar-ho a la vida pròpia.

Els nens són curiosos per necessitat, si no es fan preguntes tenen cabuda en aquesta societat, s'ha d'alimentar la curiositat del nen i s'ha d'alimentar a partir de l'entorn del nen(una ciutat sencera), se'ls a de fer fort davant els problemes, no se'ls ha de fer fugir dels problemes.

Sobretot hem de tenir en compte com a mestres que serem que Treballem amb nens que creixen.
jo em vaig quedar amb la frase de l'eulalia:
" vosaltres aquesta semana sou com les vaques, surtireu a pastorar per la ciutat, i tornareu la semana que be a pair-ho".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada